Om GLÄNTA Design

om Glänta Design

 

GLÄNTA Design föddes som ett tankefrö redan 2013 när vårt systerföretag Nord Skateparks lade märke till att fler och fler började efterfråga utegym i samband med anläggningar av nya skateparker. När de började titta runt på marknaden hittade de inget som riktigt uppfyllde deras krav på både funktion och estetik så det naturliga blev att kontakta en välrenommerad designer, Jan Loftén och en träningsexpert med ett brinnande intresse för folkhälsan, Magdalena Kowalczyk, för att göra något åt saken.

Många skisser och koncept togs fram för att till slut landa i ett organiskt formspråk som passar såväl som vid löpspåret som i det urbana stadsrummet. Det sistnämnda var en väldigt viktig punkt i det initiala designarbetet då en av grundtankarna var att göra vardagsträningen tillgänglig för så många som möjligt och då krävdes att redskapen passade in och förskönade det offentliga rummet för att kunna placeras närmare människors naturliga rörelsestråk.

Då hållbarhet och miljö ligger oss varmt om hjärtat strävar vi efter att alltid vara ledande på marknaden i termer av kvalitet och materialval. Vi tillverkar alla våra produkter på nära håll här i Sverige, både för att säkerställa kvalitet och minska transportavstånd.

Vi har även under de senaste åren haft förmånen att tillsammans med våra syskonföretag, Standab, Nord Skateparks och Rullform , ta fram hela aktivitetsparker, parkourbanor och pumptracks som är anpassade efter varje kunds specifika önskemål och förutsättningar. Detta är något vi verkligen brinner för så kontakta oss gärna för diskutera hur vi kan hjälpa er.